Het belang van Amazon copy

Waarom is goede copywriting op Amazon belangrijk?

Wat is copywriting?
Copywriting is de kunst van het overtuigend commerciële teksten schrijven die mensen in beweging brengen. Anders gezegd, copywriting is het proces waarbij je woorden gebruikt om dingen beter te verkopen. Met een doel: conversie

Goed gekozen woorden hebben enorme kracht. Door de juiste woorden in je content te gebruiken kun je het gedrag sturen van je klanten. Woorden brengen subtiele nuances met zich mee die bepalen hoe je klanten gaan denken over je product. 

Één kans om te overtuigen
Om een goede verkoper te zijn op Amazon is het dus cruciaal dat je ijzersterke copy op je productpagina hebt. Je hebt namelijk vaak maar één kans om een klant te overtuigen om jouw product te kopen. Samen met uitstekende productfoto’s is copy je belangrijkste instrument om te overtuigen.

Copywriting is als een paracetamol 
Copywriting is een vak apart. Vandaag de dag zijn bedrijven veel bezig met design en mensen te vermaken met hun copy. Maar dit is niet wat lezers willen (ook al denken ze dat misschien van wel). Wat lezers willen is dat je copy een probleem oplost. Copywriting is als een paracetamol. Het moet de lezer zijn probleem zo makkelijk en probleemloos mogelijk oplossen. 

Kopen gebeurd onderbewust
Amazon klanten kopen niet perse omdat ze dingen nodig hebben, maar vooral omdat ze dingen willen. Een Harvard study heeft aangetoond dat 95% van alle beslissingen om iets te kopen onderbewust worden gemaakt. Dit is bijvoorbeeld ook de reden dat iemand een gloednieuwe auto koopt terwijl die direct in waarde daalt het moment dat je er in stapt.

Wil jij betere copy en meer sales? Wij kunnen helpen
Ben jij nieuwsgierig wat goede copy voor jou kan betekenen? Wacht dan niet langer. Met de hulp van Amazing SEO krijg je copy die verkoopt. Neem meteen contact op en ervaar hoe jouw Amazon sales toenemen. 

"Tell the truth, but make the truth fascinating. You know you can't bore people into buying your product, you can only interest them into buying it."

David Ogilvy - Marketing Legend

Bespaar kosten, frustratie en tijd. Neem direct contact op!

06-24 73 73 95

Bereikbaar van 9:00 tot 18:00